Woon je in regio Melle en heb je last van water in je kelder of kruipruimte? Dat is niet alleen vervelend, vooral als je de kelderruimte ook gebruikt als opslagruimte, maar ook nefast voor de gezondheid van je woning zelf.

Kelders en kruipkelders zijn bijzonder gevoelig aan vochtproblemen. Een kruipkelder bevindt zich namelijk ondergronds, waardoor water meer mogelijkheden heeft om binnen te dringen. Heb je last van water in je kruipkelder in regio Melle? Je leest hier wat je kan doen.

Ook last van vocht in de kelder of kruipruimte? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Opstijgend vocht

Wat veroorzaakt wateroverlast in je kelder of kruipruimte?

De kelder wordt omgeven door vochtige ondergrond, en dat kan al eens vochtproblemen met zich meebrengen. Vooral wanneer het flink geregend heeft, is de druk van het grondwater hoog. Na verloop van tijd worden bakstenen bovendien broos en poreus waardoor ze makkelijker water opnemen. Alles samen zorgt dat ervoor dat vochtproblemen in de kruipkelder in Melle op den duur bijna onvermijdelijk zijn.

Daarbij komt nog dat kelders en kruipkelders gevoeliger zijn voor condensvorming. Er is veelal een gebrek aan goede ventilatie in die ondergrondse ruimtes en de luchtvochtigheid ligt er hoog. De waterdamp condenseert op steunbalken, muren en plafonds, waar er bijgevolg vochtplekken kunnen ontstaan. Die vormen tevens de ideale broeihaard voor schimmels en kelderzwammen.

In al die gevallen is het aangeraden om snel je kruipkelder droog te maken. Zo voorkom je verdere, structurele schade aan je woonst. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van vochtproblemen kan Water-Dicht je kelder in regio Melle op een efficiënte manier terug droog maken.

Wat zijn de gevolgen van een natte kruipkelder in regio Melle?

Wateroverlast in de kruipkelder kan aanzienlijke gevolgen voor je huis hebben. Niet alleen op kelderniveau, maar in een later stadium ook voor de bovengelegen verdiepingen. Als het water in je kruipkelder immers in de wanden en het plafond trekt, baant het zich langzaamaan een weg naar boven. We spreken dan van opstijgend grondvocht.

Opstijgend vocht kan flink wat schade met zich meebrengen. Er is oppervlakkige schade, zoals loshangend behang, loskomende plinten en afbladderende verf of pleisterwerk, maar ook grotere problemen, zoals schimmelvorming en beschadigde bouwmaterialen. Natte bakstenen zijn minder stabiel en kunnen structurele problemen veroorzaken in dragende muren.

Last van een vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Opstijgend vocht Water-Dicht

Hoe wordt het vocht verjaagd uit een natte kruipkelder in regio Melle?

De techniek om je kruipkelder weer droog te maken, is enigszins afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid water. Is er sprake van een natte kelder door grond- of sijpelwater en staat er vaak een plas water in je kelder? Dan zal je kruipruimte of kelder allereerst moeten worden leeggepompt. Daarna kan je opteren voor ofwel kelderdrainage, of kelderbekuiping.

Kelderdrainage in Melle

Bij een kelderdrainage wordt een soort pompsysteem bestaande uit een noppenmembraan geplaatst waardoor water afgevoerd kan worden naar buiten.

Bij een randdrainage worden enkel de muren van de kruipkelder in Melle voorzien van een pompsysteem. Dat water wordt naar een afvoerput geleid die het binnendringende water in de kruipkelder naar de riool afvoert. Dit is effectief wanneer het probleem zich bij de kimnaad bevindt, waar de keldermuren en keldervloer samenkomen.

Bevindt het probleem zich bij de keldervloer en is opstijgend grondwater het probleem, dan is een vloerdrainage aangewezen. Onze experten brengen de noppenfolie dan aan op de bestaande vloer en dekken het geheel af met een nieuwe keldervloer. Bij grote vochtproblemen kunnen ook de wanden gedraineerd worden. Zo wordt ook binnensijpelend water vanuit de muren afgevoerd.

Kelderbekuiping in Melle

Bij kelderbekuiping worden de wanden en vloeren van de kelder of kruipkelder voorzien van waterdicht materiaal, waardoor water geen kans meer heeft om binnen te dringen. Onze experten brengen verschillende lagen van een waterdicht cement- en mortelmengsel aan. Zo maken we een nieuwe kuip die de oude muren en keldervloer omvat. Zo kan je de kruipkelder in Melle terug gebruiken zoals voorheen.

Isolatie en ventilatie

Is er sprake van vochtoverlast door condensvorming? Dan is kelderisolatie een goede keuze, veelal in combinatie met een goed kelderventilatiesysteem. Door isolatiemateriaal te plaatsen kan het vocht zich niet meer verspreiden, en daarnaast gaat het ventilatiesysteem de vorming van condens tegen. De reeds aangetaste wanden, vloeren en plafonds kunnen worden behandeld en eventueel ook nog geïnjecteerd worden met een vochtwerend middel. Zo kan vocht niet langer binnen in je kruipkelder in Melle en krijgen de vochtplekken de kans om uit te drogen.

Water-Dicht verjaagt vocht uit je kruipkelder in regio Melle

Last van vocht in de kruipkelder? Dan komen de experts van Water-Dicht Vochtbestrijding graag langs om het vochtprobleem te analyseren en een efficiënte behandeling voor te stellen. Mogelijk volstaat een muurinjectie om het vocht in de kruipkelder in Melle te verjagen. Wil je meer informatie of een afspraak? Contacteer ons vandaag nog!

Ook last van vocht in de kelder of kruipruimte? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*