Een huis aan het water is voor velen een droom die uitkomt. In de zomer kunt u heerlijk de bootjes voorbij zien komen, of er misschien zelf één aanmeren bij de woning? Ook biedt het volop kansen een prachtige tuin te ontwerpen die fraai bij de waterpartij past. Maar huizen aan het water hebben vaak wel ietwat meer last van vochtproblemen, omdat dit door wind tegen uw gevel op blijft spatten.
U kunt uw woning aan het water echter wel preventief beschermen tegen de gevolgen van waterinfiltratie. In dit artikel leggen wij wat meer uit over de manier waarop u te maken kunt krijgen met vochtproblemen, hoe u deze het beste op kunt lossen en wat u zoal kunt doen om dit in de toekomst te vermijden.
Uw huis aan het water beschermen? →Contacteer ons voor uw vochtbestrijding
Soorten vochtproblemen waar u mee te maken kunt krijgen
Een huis aan het water kan in principe met identieke vochtproblemen geconfronteerd worden als alle andere soorten woningen, maar bepaalde vochtproblemen komen net wat meer voor. Omdat uw huis pal aan het water gelegen is, zal u niet alleen last ondervinden van regen maar veelvuldig ook van opspattend water. Dit zal dan op delen van uw gevel terecht komen, hetgeen kan leiden tot vochtinfiltratie.
Niet alleen doorslaand vocht ontstaat daardoor sneller, ook opstijgend vocht en een natte kelder behoren tot gevolgen die kunnen ontstaan door het opspattende water. In al deze gevallen kan het vocht op termijn ook in binnenmuren terecht komen. Het spreekt dus voor zich, dat u hier het beste zo snel als mogelijk iets aan doet om dit te voorkomen.
Maatregelen die u kunt nemen om uw woning tegen vocht te beschermen
U kunt gelukkig wel uw huis op meerdere goede manieren beschermen tegen vocht van buitenaf. Bij huizen aan het water zijn het vooral de gevel, de begane grond en de kelder die aandacht verdienen. Met onderstaande methoden kunt u deze plaatsen weerbaar maken tegen vocht, zodat dit niet zonder meer binnen kan dringen.
Vraag uw gratis advies aan →Contacteer ons voor uw vochtbestrijding
Opstijgend vocht voorkomen
Opstijgend vocht ontstaat, wanneer vocht de lagere delen van uw gevel infiltreert. U kunt diverse methoden toepassen om dit een halt toe te roepen, zoals uw muren op de begane grond injecteren met een speciaal waterafstotend middel. Ook kunt u uw spouwmuur versterken of voorzien van een waterkering, zodat het vocht continu kan worden afgevoerd.
Uw kelder waterdicht maken
Omdat opstijgend vocht dikwijls op kelderniveau ontstaat, is het raadzaam uw kelder goed tegen water en vocht te beschermen. Een huis aan het water kan een kelder hebben die direct aan de waterpartij grenst, dus een waterdichte kelder is onontbeerlijk in dit geval. Ook bij kelders kunt u injectiemethoden toepassen, al zullen totaaloplossingen zoals kelderdichting en kelderdrainage beter weerstand bieden en u de garantie geven van een droge kelder.
Bel voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667
Uw gevel beschermen tegen vocht met hydrofuge
Niet alleen op begane grondniveau kunt u met vochtinfiltratie te maken krijgen. Indien het vocht op uw gehele gevel terechtkomt, bent u het beste af met hydrofuge. Dit wordt ook wel gevelimpregnatie genoemd en voorziet in een waterdichte laag over uw gehele gevel. Deze is daarna meerdere jaren goed beschermd tegen vocht en kan ook stukken sneller uitdrogen. Wilt u professionele hulp? Bel dan direct met Water-Dicht Vochtbestrijding
Wanneer u een huis aan het water aanschaft, is het nu eenmaal zo dat u rekening moet houden met een grotere kans op vochtproblemen. Om schade en natte materialen te voorkomen, kan Water-Dicht Vochtbestrijding voor u een vochtdiagnose uitvoeren. Met de resultaten hiervan kunnen wij u vervolgens vertellen hoe u uw woning het beste kunt beschermen, zodat u nog lang van uw fraaie woning aan het water kunt genieten! Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis diagnose.