Vochtproblemen in huis zijn nooit aangenaam. Het ziet er niet uit, ze kunnen vieze geurtjes veroorzaken en ze zijn niet altijd even eenvoudig te verhelpen. Vochtproblemen kunnen ook verschillende vormen aannemen: opstijgend vocht, gevelbescherming en doorslaand vocht, condens- en schimmelvorming ... Wat kunnen we eraan doen?
1. Vochtprobleem: Opstijgend vocht, hoe behandelen?
Opstijgend vocht ontstaat wanneer muren grondwater opzuigen en als het ware naar boven zuigen. wordt meestal verholpen door middel van muurinjectie. Door een vochtwerende gel in uw muren te injecteren, krijgt vocht geen kans meer om uw woning binnen te dringen. Dankzij deze methode bent u de komende 30 jaar gegarandeerd verlost van vochtproblemen zoals opstijgend vocht!
Een iets drastischere oplossing om dergelijke vochtproblemen te verhelpen is het onderkappen van de muren. Dat betekent dat er sleuven in de muur worden gemaakt waar dan een waterkering in wordt geplaatst. Zo wordt het water afgevoerd en krijgt het niet de kans om naar boven te dringen.
Om vochtproblemen te voorkomen, is voldoende ventilatie in huis onontbeerlijk. Open geregeld ramen en deuren van vochtige ruimtes, zoals de wasplaats, badkamer of keuken, of installeer een mechanisch ventilatiesysteem zodat u altijd een toevoer van verse lucht kunt garanderen.
2. Vochtprobleem: Doorslaand vocht, hoe behandelen?
Bij doorslaand vocht sijpelt water via uw buitenmuren of gevel naar binnen. Hierdoor kan het voegwerk van uw gevel loskomen of kunnen er schimmels ontstaan op uw muren.
Doorslaand vocht kunnen we snel en efficiënt behandelen.
Vochtproblemen als doorslaand vocht verhelpen we door middel van hydrofuge, een kleurloos product dat de zuigkracht van het gevelmetswerk sterk vermindert waardoor natuursteen- en baksteengevels waterafstotend worden.
Het resultaat is een doeltreffende barrière tegen regenwater en ander extern vocht. Hydrofuge maakt de poriën van de gevelstenen niet volledig dicht, waardoor de stenen wel kunnen blijven ademen en drogen.
3. Vochtprobleem: Condens en schimmel, hoe behandelen?
Condens ontstaat wanneer warme vochtdeeltjes in de lucht in aanraking komen met een kouder oppervlak. Hierdoor worden deze deeltjes opnieuw vloeibaar en vormen condensatie vocht. Wanneer dit condens langdurig op koude oppervlakken blijft hangen door bijvoorbeeld een gebrek aan ventilatie, kan er schimmel ontstaan.
Dergelijke vochtproblemen kunt u al eenvoudigweg voorkomen door de eerder vochtige ruimtes in uw woning (beter) te ventileren. Hiervoor zijn er de traditionele ventilatiemanieren (zoals ramen en deuren openen), maar beter nog zijn de mechanische ventilatiesystemen. Hierdoor garandeert u een continue aan- en afvoer van verse lucht, waardoor waterdamp sneller uit de lucht verdwijnt en schimmelvorming geen kans krijgt.
Indien de condens reeds zwarte schimmels heeft veroorzaakt, verwijdert u dit best niet zelf. Dit kan erg schadelijk zijn voor uw gezondheid als u het niet correct doet. Een vakman kan hier soelaas bieden.
Vraag een gratis vochtanalyse aan
Denkt u dat u last heeft van vochtproblemen, maar weet u niet zeker van welke aard? Bent u op zoek naar de juiste oplossing voor uw vochtproblemen? Doe dan een beroep op een vochtexpert zoals Water-Dicht.
Water-Dicht Vochtbestrijding is gespecialiseerd in, en de naam verraadt het al, vochtbestrijding.
Voor alle soorten vochtproblemen, van opstijgend vocht tot doorslaand vocht en schimmels hebben wij de juiste experten en oplossingen in huis. Bel ons op het gratis nummer 0800/61.667 of vraag je gratis en vrijblijvende vochtdiagnose aan. We komen dan langs om het exacte probleem vast te stellen en u de best mogelijke oplossingen voor te stellen.