Heeft uw gevel de laatste tijd te lijden onder de gevolgen van natte weersomstandigheden? Dan heeft u misschien al aan gevelimpregnatie gedacht. Het impregneren van uw gevel, ook wel hydrofuge genoemd, zorgt ervoor dat het metsel- en voegwerk en de eventuele sierpleister op uw gevel beter bestand worden tegen vocht en water.
Maar wat is nu de prijs van hydrofuge? Hydrofuge heeft helaas geen vaste prijzen, omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Zo zal de behandeling van een groter huis automatisch duurder zijn dan van een appartement vanwege het verschil in oppervlakte dat moet worden behandeld. Ook speelt de staat van uw gevel een grote rol, alsook de materialen waaruit uw gevel bestaat. De combinatie van deze factoren zal uiteindelijk de kostprijs bepalen van de hydrofuge.
1. Wat is de oppervlakte van uw gevel?
De oppervlakte van uw gevel bepaalt een groot deel van de prijs. De prijs voor hydrofuge wordt per m² berekend simpelweg omdat een gevel van een vrijstaand huis veel meer werkuren in beslag neemt dan de gevel van een flat of rijhuis.
Om de oppervlakte op te meten dient u de hoogte en lengte van uw woning met elkaar te vermenigvuldigen. Daarna trekt u hier de oppervlakte van alle ramen en deuren vanaf. Zo kunt u al een indicatie krijgen van de prijs voor hydrofuge voor uw gevel.
→ Last van een vochtige gevel?Contacteer ons voor een gratis analyse
2. Uit welke materialen bestaat uw gevel?
Heeft u een gevel die bestaat uit metsel- en voegwerk alleen? Of is er ook een pleisterlaag? Ook deze informatie speelt een rol in het bepalen van de prijs voor hydrofuge. Niet alle middelen voor hydrofuge zijn namelijk geschikt voor alle soorten materiaal. Sommige kunnen te bijtend zijn voor bijvoorbeeld bepaalde soorten sierpleister. Daarnaast kunt u een huis hebben dat voor een deel uit afwijkende materialen bestaat zoals hout of metaal. Deze materialen kunnen niet worden geïmpregneerd met hetzelfde middel en zullen dus apart worden berekend.
3. Is uw gevel intact? Of zijn er hier en daar kleine beschadigingen?
Een zeer belangrijke factor is de staat van uw gevel. Heeft u gemerkt dat uw gevel ook last heeft van schade zoals scheuren en barsten? Dan zullen deze eerst hersteld moeten worden. Impregnatie heeft geen enkel nut op plekken waar een lek kan plaatsvinden. Een impregnatiemiddel dicht immers geen gaten.
De aard en omvang van de beschadigingen bepaalt uiteindelijk de (extra) kosten voor herstel, die u bij de behandeling zult moeten optellen.
Bel nu voor een GRATIS prijsofferte 0800/61.667
4. Hoe wilt u te werk gaan?
Nadat u alle bovenstaande informatie heeft uitgezocht, zult u moeten bepalen hoe u de klus wilt klaren.
Bent u iemand die graag zelf de handen uit de mouwen steekt? Dan kunt u overwegen om zelf aan de slag te gaan. Dit kan echter zeer tijdrovend zijn. Bovendien zult u ook zelf zorg moeten dragen voor allerlei materialen zoals een steiger, een vernevelapparaat... In de praktijk valt het inhuren van een expert vaak goedkoper uit, mede omdat u hiermee risico’s op een verkeerde aanpak volledig uitsluit.
5. Voor een offerte op maat voor hydrofuge
Speelt u graag op veilig, bel dan nu naar Water-Dicht Vochtbestrijding. Wij komen bij u langs om uw gevel grondig te inspecteren,
waarna wij u exact kunnen vertellen hoeveel de kostprijs voor hydrofuge of het impregneren van uw gevel zal zijn. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat de klus correct, effectief én snel wordt uitgevoerd. Zo geniet u achteraf zonder zorgen van een sterke en waterdichte gevel.